torsdag 23 december 2010

Traditionella sekulära skolavslutningar

Det är inte religiösa kraften som har tryckt på för att man ska slutat fira skolavslutningen i kyrkan, det är sekulära krafter som tycker att religion är någonting man har för sig själv, och inte tvinga på andra. Vill man ändå ha en avslutning i kyrkan kanske man borde tänka lite som nedanför istället för såhär

Kyrkornas underhåll och prästerna betalas via kyrkoskatten, så de som vill ha en sekulär avslutning i skolan men ändå ha den i kyrkan borde man ju rimligtvis försöka påverka kyrkofullmäktige att ta beslut på att kyrkorna får brukas så att skolorna skall kunna hålla en sekulär skolavslutning. Det är ju kyrkofullmäktige man ska klaga på ifall man vill att eleverna ska få ha skolavslutningarna i kyrkan, man ska inte klaga på rektorerna. För vem bryr sig ärligt talat om vilka psalmer som sjungs eller om prästen predikar, det är de traditionsenliga lokalerna man vill åt.

För de som verkligen vill fira en religiös skolavslutning i sitt samfund kan man ju lösa det som man tillslut löste det på Esperedskolan genom att gå till kyrkan eller moskén innan eller efter den sekulära skolavslutningen som alla elever erbjuds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar